Szárnyas hangya irtás családi házban? Semmi nem lehetetlen!

Elsős voltam. Kisebbik tesóm épp pelusfogyasztó időszakát élte. Alig volt egy éves. Ennek megfelelően anyukám rendszeresen teregette a fehérre főzött hatalmas pelenkákat a fregolira. A kád felett, a fürdőszobának szinte állandó elemmé váltak a fehér leplek, amit nem szabadott lefröcskölni húgommal való mókázás közben. Persze ez sosem sikerült jó, voltak nagy patáliák az összevizezett, épp megszáradt holmi miatt. De hát ilyen ez a gyerekkor. Ekkor szegény anyukám még nem tudta, hogy kellemetlenebb tényezővel is szembe kell majd néznie makulátlan pelenkái kapcsán, mint pár csepp szappanos vízcsepp.

Szárnyas hangya irtás családi házban? Semmi nem lehetetlen!
Szárnyas hangya irtás családi házban? Semmi nem lehetetlen!

Egy napon nagyszüleimtől tértünk haza, és anyukám első útja a fürdőbe vezetett, hogy tehesse be a szennyeset, készíthesse elő a szárítót, és indulhasson a házimunka, amivel sosem volt lemaradva. Vitte hóna alatt, karjában cipelve, még a fülén is szatyorral a sok sok holmit, amit a család egy hétvége alatt összekoszolt a gépbe, és ahogy megfordult, hogy a patyolatfehér holmit begyűtse a szárítóról, zokogörcsöt kapott, a látványtól. Mi erre a képre értünk a nappaliba, amiből a fürdő nyílt. El sem tudtuk képzelni, mi lehet az, amit anyukám ilyen kétségbeesetten reagál le. Rettenetesen megijedtünk mi is, és apukám, karjában kisöcsémmel szaladt anyához, hogy bármi is legyen amivel szembe kell nézzen, tudja, hogy nincs egyedül. Természetesen mi lányok, is szaladtunk volna, de apukánk határozott mozdulattal állt elénk, és még baba tesóm is a karomba került, hogy menjünk játszani. El sem tudom mondani, hogy milyen kiváncsiság, és aggodalom lett úrrá rajtunk, de jó katona módjára, a parancsnak megfelelően cselekedtünk.

Igazából azt a látványt, amit anyukám szeme elé tárult, azóta is csak hírből ismerem. De állítólag a sok tiszta pelenka fekete volt a szárnyas hangyáktól, amik ellepték. Ez volt az a pont, ahol tudták, nem maradunk ebben a házban, ha egyszer lejár a bérleti szerződés.

Pedig kedvenc otthonom volt. Ebben az időszakban éreztem igazán szabadnak, és elememben magam. Láttam, és érzékeltem, hogy mekkora harcot vívtak anyukámék abban a lakásban rovarok ellen. A legtöbb esetben igyekeztek fizikai korlátot állítani a hangyák elé. Ma már tudom, hogy a szárnyas hangya irtás során, ez egyáltalán nem célravezető megoldás. Anyukám mindig mondogatta, hogy nem baj, ha nem elpusztulnak, csak ne jöjjenek be az otthonunkba. Gondolta a kertben elférnek. Persze ez nem ilyen egyszerű. A hangya bolyok gondos rendjében, ha egy útvonal a családi terv része, akkor annak a családnak teljesen mindegy, hogy ott élnek-e emberek, van-e akadály. A nőstény rakja a petéket, a hímek pedig járják örökös útjukat a család fenntartása érekében.

A hangyairtás feladatát érdemes szakemberre bízni, aki tudja, hogy melyik faj ellen, melyik a legalkalmasabb méreg, hogyan lehet számára kedvezőtlen feltételekkel esetleg mégis más útra terelni őket. Telefonos konzultáció során, az Ön esetére specifikált segítséget kaphat, mert nem a költözés az egyetlen megoldás!

Hívjon most