Szükséges előkészületek csótányirtás kezelés előtt

A csótányok jól ismert kártevők. Terjeszthetnek betegségeket, károkat és koszt hagyhatnak maguk után. Populációik nagyon gyorsan nőhetnek egy tojást hordozó nőstényből a teljesen kifejlett egyedekig. A csótányokat kiiktatni nehéz lehet az egész fészektől való megszabadulás nélkül, ennek ellenére több különböző módszer létezik a védekezésre.

Szükséges előkészületek csótányirtás kezelés előtt
Szükséges előkészületek csótányirtás kezelés előtt

Manapság a rovarirtás szakemberei leggyakrabban a gélcsali módszerek segítségével tartják kordában és szabadulnak meg a csótányoktól. Ehhez kis gélcsali gyöngyöket kell elhelyezni azokon a területeken, ahol a csótányok ismerten előfordulnak. A rovarirtók általában javasolják az előkészítő tevékenységeket, amelyeket ajánlott csótányirtás előtt elvégezni. Mivel az előkészületek nagyban befolyásolják a kezelés eredményességét, ezért sok esetben ezeknek a hiánya miatt nem végezhető el az irtás ott, ahol a terület nem felel meg az előírásoknak. Az alábbiakban felsoroljuk a leggyakrabban igényelt kéréseket. Ezeket a lépéseket szintén be kell tartani a kereskedelemben kapható csótányirtó szerek használata előtt. Mindemellett bármely rovarirtószer vásárlásakor figyelmesen olvassa el a gyártó által feltüntetett használati utasítást!

1. Takarítsa ki házát, lakását a csótányirtás előtt alaposan és tartsa fent ezt az állapotot a hosszú távú eredmények érdekében, különös tekintettel a konyhai területeken. Ha otthona tiszta, a csótányokat jobban vonzzák a kihelyezett vagy permetezéssel felvitt rovarirtó szerek.

2. Fedjen le és megfelelően tároljon minden élelmiszert.

3. Távolítson el minden ételt és apró morzsát a lehető legtöbb felületről.

4. Takarja le vagy tegye el a gyermekjátékokat, kellékeket, kiságyat, matracot, pelenkázóasztalt stb.

5. Alaposan tisztítsa meg a padlózatot, porszívózza ki a szőnyegeket.

6. Porszívózza fel az az irtás előtt a szemmel látható csótány tojásokat és csótányokat. A porszívózás után ne felejtse el kivenni a porzsákot, azt zárja le és dobja a szemétbe, a porszívót tisztítsa meg alaposan.

7. A szemetet mindig zárt tartályban tartsa és minden este vigye ki.

8. A hűtőgép tetején tárolt tárgyakat távolítsa el kezelés előtt, a sütő alatt és körül zsírtalanítson. A falon lévő tárgyak mögött is tisztítsa meg a felületet.

9. Győződjön meg róla, hogy a kártevőirtás szakembereinek szabad hozzáférése van minden olyan felülethez, ahol csótányt látott.

10. Végül de nem utolsó sorban javítson meg minden olyan hibát otthonában, mely elősegíti a csótányok elszaporodását. Ilyenek például a vízszivárgások.

Hívjon most