A kártevőirtás remek alkalom a nyári időszakban

Nyáron remek lehetőség nyílik a kártevőirtás előtti állapotok felméréséhez. Van-e javítás, amelyet el kell végezni? Helyiségek melyeket rendbe kell tenni, kitakarítani esetleg felújítani? Ebben az időszakban otthonát tisztábbá és kártevőmentessé varázsolhatja, cikkünkben ismertetünk néhány tippet.

A kártevőirtás remek alkalom a nyári időszakban
A kártevőirtás remek alkalom a nyári időszakban

A kert

A kert kritikus része kártevő megelőzés és irtás szempontjából, hiszen ez az a hely ahonnan bejuthatnak. Lehet, nem úgy tűnik, de a modern otthonokban rengeteg olyan belépési pont található, amelyek bejutást biztosítanak a kíváncsi kártevők számára. Sokuk befér a kisebb lyukakon, sokuk megtalálja a bejutási pontokat környezeti, építészeti vagy időjárási viszonyoktól függetlenül.

Elburjánzott bokrok, fák

Az ágak túlnyúlása, a falakat átölelő bokrok és növények hídként szolgálnak minden kártevőnek. Ezt a problémát a cserjék metszésével, az ágak levágásával orvosolhatjuk.

Talajtakarók, lehulló levelek

A talajtakaró és a lehulló levelek menedéket jelentenek mindenféle kártevő számára, mivel tele vannak nedvességgel és bomló növényi anyagokkal, melyek számukra eleségként szolgálnak. A talajra hulló növényzetet szedje össze és vitesse el, a talajtakarót pedig rendszeresen forgassa át, frissítse szükség szerint.

Felhalmozott tűzifa

Ügyeljen arra, hogy a tűzifát legalább 20 méter távolságra tartsa otthonától és ne legyen közvetlen kapcsolatban a talajjal.

A ház általános állapota

Ellenőrizze a falak repedéseit, javítsa ki amennyiben szükséges

Ereszcsatornák

Az ereszbe hullott növényzet melegágya a kártevőknek, tisztítsa meg minden szennyeződéstől az egész rendszert.

Ablakok és ajtók

Feltétlenül ellenőrizze a nyílászárók állapotát. A szúnyogháló alkalmazása sok kellemetlenségtől megóv!

A lakás

A kártevők elleni legjobb védekezés a megelőzés, otthonunk tisztán tartása elengedhetetlen mind egészségügyi mind higiénés szempontokat nézve. Néha legjobb igyekezetünk ellenére is megjelenhetnek a kártevők. Ezek leggyakrabban a csótány, ágyi poloska, bolha lehetnek, melyeket házi kedvenceink vagy mi magunk vásárláskor behordunk. Ebben az esetben érdemes kártevőirtó céghez fordulni a probléma megszüntetése érdekében.

A profi cégek széles körben nyújtanak szolgáltatásokat e témával kapcsolatban, ilyenek például:

Rovarirtás előtt gondolja végig, hogy a fent leírtak közül mi az, ami Ön által elvégezhető feladat és segít a kártevőktől való megszabadulástól. Ezután kérjen tanácsot szakembertől, egyeztessen a további lehetőségekről.

Hívjon most