Szabaduljunk meg a hangyáktól otthonunkban avagy hangyairtás házilag

A hangyák kolóniákban élő rovarok, ezért a hangya elleni védekezési terveket ki kell terjeszteni az egész kolóniára. Csak egy részük permetezésével nem szabadulunk meg az egész „hadseregtől”, fel kell kutatni fészküket. A hangyák élelmet vagy menedéket keresve bejuthatnak otthonainkba. Ezen kártevők megismerése segít az itt ismertetett hangyairtási eljárások alapján. A hangyák bejutnak a legkisebb réseken, nyílásokon keresztül élelmet vagy folyadékot keresve. Amint megtalálják ezeket a forrásokat feromon nyomot hagynak hátra a társaiknak, akik ezt követve szintén eljutnak ezekhez a forrásokhoz. Annak érdekében, hogy feltárjuk a problémát az ellenőrzés az első lépés. A hangyafészek felkutatásához kövesse a rovarok nyomvonalait. Házon belül ellenőrizze a szőnyegek széleit, az ajtókat, ablakokat, a konyha és fürdőszoba egész területét. A fészekhez vezető utat legegyszerűbben úgy lehet megtalálni, hogy megfigyelik merre indulnak el a hangyák miután megtalálták az élelmiszerforrást. A házon kívül ellenőrizze a támfalak, a növényzet és a talaj környékét. A teraszok és a falak közötti növényzet rejthet hangyafészkeket vagy azok nyomvonalait. Ellenőrizzen minden olyan tárgyat mely a földön van, azok megemelésével. Akadnak olyan fészkek is melyek nagyon jól el vannak rejtve. A nyomok követésével próbálja megtalálni a fészket ezután kezdjen az irtáshoz.

Szabaduljunk meg a hangyáktól otthonunkban avagy hangyairtás házilag

A hangyákat tekintve két problémával nézhetünk szembe:

1. Hangyák melyek kint élnek és bent takarmányoznak

2. Hangyák melyeknek már van bent fészkük

A hangyavédelmi stratégiát a probléma típusától kell függővé tenni.

Az is nagyon fontos, hogy megtudjuk milyen típusú hangyával van dolgunk az irtás érdekében.

Azokkal a rovarokkal szemben így járjon el, melyek kint élnek és otthonaikba mennek élelemért:

Javítsa ki a ház mentén található réseket, repedéseket ezzel megakadályozva a bejutásukat. Alaposan járjon el mivel a hangyák nagyon szorgalmasan keresik ezeket a bejutási pontokat. A maguk mögött hagyott kémiai nyomvonalakat és a belépési pontokat tisztítsa meg mosószerrel majd jöhet a hangyairtó használata.

Hangyairtás tippek a bent fészkelő rovarokkal szemben:

A beltéri kolonizáció egész évben zajlik, főleg a melegebb területeken. Az otthonokban élő hangyafajok közé több faj is tartozik, sajnos megfertözhetik élelmiszereinket a házban. A hangyacsali nagyon hatékony módszer a rovarirtás szempontjából. Biztonságosan használhatók kisgyermekek és háziállatok körül a használati utasításokat betartva. A csali gél, granulátum vagy etetőállomás formájában létezik. Ezekben a csalétkekben a hatóanyagok lehetnek cukor, fehérje vagy zsír alapúak a különféle hangyafajok csalogatására és étkezési szokásaik kielégítésére.

Vannak azonban hangyafajok, melyek ellen nem válnak be a házi praktikák és a kereskedelemben kapható irtószerek.

Ilyen például a fáraóhangya, mely képes komoly betegségeket is terjeszteni. A fáraóhanyga nagyon kis méretű, színük jellegzetesen sárga/piros fekete jelölésekkel a hasán. Méretük miatt bárhol fészkelhetnek, jellemzően házon belül okoznak gondot.

Hívjon most