Hangyairtás gyerekbarát módszerekkel

Bár a szakemberek óva intenek attól, hogy házilag irtsuk ki a hangyákat, mert az szinte lehetetlen küldetés, viszont vannak házilagos gyermekbarát módszerek a hangyairtásra, bár ezek a módszerek csak kis mennyiségű hangyainvázió esetén működnek. Ha viszont egy nagyobb kolóniáról van szó, akkor azt házilag nem lehet kiirtani. Ha meg is szabadulunk tőlük, akkor is csak ideig óráig jelent megoldást. Pár héten vagy rosszabb esetben már pár napon belül újra hangya invázió fogja felütni a fejét.

Hangyairtás gyerekbarát módszerekkel

Akik már küzdöttek nagyobb hangya mennyiséggel a lakásban, azok tisztában vannak azzal, hogy nagyon nehéz őket kiirtani a lakásból. Nagyobb vagy több kolóniás hangya inváziónál nem is érdemes a házilagos megoldást alkalmazni vagy az idősebbek által „jól bevált” módszert. Kisebb hangyairtás esetén, viszont van pár gyermekbarát módszer.

A házilagos módszerek a hangyák szaglására alapoznak. Gyermekbarát szereknek inkább azokat a hangyairtókat nevezzük, amiket otthonunkban is fellelhető. Ilyen a só, citromkarika, sütőpor, fahéj, savanyú uborka vagy a levendula. Ezek egyáltalán nem tartalmaznak mesterséges anyagokat és kisebb hangya inváziónál működhetnek is.

Vannak viszont olyan házilagos irtási módszerek, amik viszont veszélyesek lehetnek a gyermekek számára. A boltban kapható hangyairtó szerek esetében több különböző olyan anyag lehet bennük, amik a gyerekek és a felnőttek számára is veszélyt jelenthet. Kellő óvatossággal kell alkalmazni. Bár ezek sem a legjobb megoldások. Kisebb hangyaboly esetén hatásosak lehetnek, de nagyobb vagy több kolóniás hangya támadás esetén már ezt nem lehet elmondani ezekről a szerekről. Azon kívül, hogy veszélyesek még a hangyákat sem irtják ki maradéktalanul.

A szakemberek azt tanácsolják, hogy ne kísérletezzünk sokat a házilagos megoldásokkal, ha 1-2 alkalom után sem tűnnek el vagy nagyobb a fertőzöttség a lakásban, inkább hívjunk szakembert. Mivel, ha nem hívunk időben szakembert kezelhetetlenné válhat a helyzet és több kárunk lesz belőle. Sok pénzbe és időbe telhet mire vissza áll a rend otthonunkban.

Hívjon most