3 tipp a patkányok ellen

A patkányok megjelenése otthonunkban számos fejtörést okozhat

Az egyik legkártékonyabb rágcsálók, hiszen szinte mindent szétrág és így veszélybe kerül az autónk, elektromos vezetékünk, kisállataink és még sorolhatnánk.

3 tipp a patkányok ellen

Ebben az esetben nagyon gyorsan kell cselekednünk, mivel felbecsülhetetlen károkat tud okozni megjelenésével. Először is a forrást kell megtalálunk, hiszen valószínű, hogy azért jelentek meg, mert számukra kedvező a környezet. Ebben az esetben házilag vagy szakember segítségére lesz szükségünk.

Patkányirtást végezhetünk méreggel vagy etetőállomással.

Talán a leghatásosabb módszer az etetőállomás. Két okból nagyon jó az etetőállomás. Egyrészt az időjárás nem tesz kárt a patkányirtószernek, másrészt pedig a többi állat nem fér hozzá. Így meg tudjuk óvni a kisállatainkat a méregtől. Vannak olyan etetőállomások, amik kulccsal zárhatóak. Ez a gyermekesek családoknak nagyon jó megoldás, hiszen nem tud hozzáférni. A patkányméregben véralvadásgátló van.

Miért pont véralvadásgátló?

A patkány nagyon intelligens állat így, ha látja, hogy az egyik társa azonnal elpusztul a méreg hatására, akkor a többi már nem fog belőle enni. Ezért van szükség erre a lassabb lefolyású alternatívára.

Patkányirtás méreg nélkül:

Mérgek és egyéb szerek nélkül is el tudjuk tüntetni a patkányokat a környezetünkből. Erre vannak kitalálva az élve elfogó csapdák, valamint a ragasztólapos megoldás is szóba jöhet. Ehhez szükségünk van valamiféle csali anyagra, ami közel hozza a patkányokat a csapdához.

Az élve elfogó csapdát nem igazán szokták ajánlani a szakemberek, hiszen általában az emberek a házuk közelében szokták őket elengedni. Remek szaglásuknak köszönhetően viszont vissza találnak. Csak akkor ajánlatos ez a módszer, ha a lakóhelyünktől és más lakóktól legalább 10-15 kilométerre tudjuk elengedni őket a szabadban.

A ragasztólapos megoldás viszont nagyon gyors és hatékony. Az adott felületet lekenjük ezzel a ragasztóval, a közepére valami olyan ételt helyezünk, ami a patkány számára vonzó. Ha egyszer bele ragad hiába próbál kiszabadul, már nem fog tudni, mivel minél többet ficánkol, annál jobban beleragad. Viszont ennek is van hátulütője. Elég kellemetlen tud lenni egy kerti party közben a sikító patkány hangja.

Ezért a legjobb megoldás talán a patkányirtó szer lehet a legtöbb ember számára.

Hívjon most